Sleeping on the edge
Door: 6x6x6middenamerika
Blijf op de hoogte en volg Team MiddenAmerika.nl
27 April 2011 | Nederland, Amsterdam
Vrijdagochtend. Samen met twee Zwolse vrienden die we onderweg hebben opgepikt reisden we naar Mombacho, een van de vulkanen in Nicaragua. Tegen deze vulkaan aan ligt een hostel wat uit verschillende boomhutten bestaat en waar je de nacht in een hangmat kan doorbrengen. Het is een hele klim, maar als je eenmaal op een van de plateaus staat, is het uitzicht echt te gek. Een heerlijke plek om even bij te komen en om 's avonds een van de verkleedfeestjes van het personeel mee te pikken. De rum vloeit al rijkelijk, toen een van de andere backpackers in paniek naar boven was geklommen. Al haar spullen zijn weg.
In de dorm zijn meerdere kluizen, waar je zeker gebruik van moest maken. Want diefstal kwam er veel voor… Gelukkig hebben wij dit gedaan, want het was al de vierde keer in tien dagen dat er iets dergelijks was plaatsgevonden. Je wordt weer even op wat feiten gedrukt: wij zijn rijk en zij arm. Tenminste in hun ogen.
Gelukkig stond de rum nog steeds koud, dus de backpacker in kwestie was haar verdriet gauw weer een beetje vergeten. Wat begon als een avond vol paniek, woede en teleurstelling eindigde in een geweldig feestje. Midden in de jungle, waar we de apen hoorden brullen kropen we uiteindelijk in ons hangmatje en sliepen langzaam in.
Beste remedie voor een kater en een ochtendhumeur: ga naar de jungle, beklim een berg, hang een hangmat op: welterusten! En als je dan wakker wordt… Sprakeloos.
Liefs, Emma en Suzanne
Volg Emma en Suzanne en de sponsoren van 6x6x6 op Reis doneren namens jou 30 cent aan 6 goede doelen:
www.facebook.com/MiddenAmerikaNL
www.twitter.com/MiddenAmerikaNL
www.middenamerika.nl/6x6x6opreis/
27 April 2011 - 20:07
Lisanne:
:) Leuk meiden! Ook officieel verliefd op Nicaragua? :)